Országszerte hőségre, délután elszórtan zivatarok érkezésére figyelmeztetnek

2019. szeptember. 01 9:36

Elsősorban a délutáni, esti órákban alakulhatnak ki zivatarok vasárnap. Ma még mindenhol átlépi a hőmérséklet a 30 fokot.

Vasárnap délutántól éjfélig elsősorban a Dunántúlon (a Dunántúl délkeleti részén kisebb valószínűséggel) és az Északi-középhegység tágabb környezetében, Észak-Alföld egyes részein elszórtan előfordulhat zivatar szélerősödés (45-70 km/óra), intenzív csapadékhullás, esetleg kis méretű jég kíséretében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra vonatkozóan zivatarok kialakulásának lehetősége miatt Budapestre, valamint Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre.

A napi középhőmérséklet az ország döntő részén 25 fok felett alakul. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt a teljes országra.

Hétfőn Budapesten, valamint Baranya, Somogy, Zala, Veszprém, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben lesznek alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulására; elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A fővárosra és tizenegy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ hőség miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.