Országszerte sűrű ködre figyelmeztetnek

2020. január. 12 12:08

Vasárnap a Dunántúlon és a főváros közelében még többórás napsütést élvezhetünk, majd hétfőtől hideg légpárnás helyzet okoz országszerte ködös időt.

Az ország délkeleti harmadában képződött sűrű (zúzmarás) köd ma napközben tartósan megmaradhat. A borult, ködös tájakon ónos szitálás kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Az előttünk álló éjszaka országos sűrű (zúzmarás) köd képződésére van esély, amely hétfőn napközben tartósan megmaradhat. A borult, ködös tájakon ónos szitálás kialakulhat. Országszerte elsőfokú figyelmeztetés van érvényben tartós, sűrű köd kialakulásának veszélye miatt hétfőn.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A nap második felében hidegfront érkezik. Felszakad a felhőzet és kitisztul az idő. A levegő is felfrissül a megerősödő szél miatt, ami kisōpri a szennyezett levegőt. Kellemetlen tünetek, akár fejfájás is kialakulhat.

A légnyomás csökken, majd eléri mélypontját.