Országszerte sűrű ködre figyelmeztetnek

2020. január. 12 12:08

Vasárnap a Dunántúlon és a főváros közelében még többórás napsütést élvezhetünk, majd hétfőtől hideg légpárnás helyzet okoz országszerte ködös időt.

Az ország délkeleti harmadában képződött sűrű (zúzmarás) köd ma napközben tartósan megmaradhat. A borult, ködös tájakon ónos szitálás kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Az előttünk álló éjszaka országos sűrű (zúzmarás) köd képződésére van esély, amely hétfőn napközben tartósan megmaradhat. A borult, ködös tájakon ónos szitálás kialakulhat. Országszerte elsőfokú figyelmeztetés van érvényben tartós, sűrű köd kialakulásának veszélye miatt hétfőn.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.