Országszerte sűrű ködre figyelmeztetnek

2020. január. 12 12:08

Vasárnap a Dunántúlon és a főváros közelében még többórás napsütést élvezhetünk, majd hétfőtől hideg légpárnás helyzet okoz országszerte ködös időt.

Az ország délkeleti harmadában képződött sűrű (zúzmarás) köd ma napközben tartósan megmaradhat. A borult, ködös tájakon ónos szitálás kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Az előttünk álló éjszaka országos sűrű (zúzmarás) köd képződésére van esély, amely hétfőn napközben tartósan megmaradhat. A borult, ködös tájakon ónos szitálás kialakulhat. Országszerte elsőfokú figyelmeztetés van érvényben tartós, sűrű köd kialakulásának veszélye miatt hétfőn.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell újabb fronthatással számolni. A következő napokban borult idő várható, ami a kedélyállapotot kedvezőtlenül befolyásolja. Növekszik a levegőben a szennyező anyagok mennyisége.

A légnyomás csökken.