Országszerte viharos szélre figyelmeztetnek kedden

2020. február. 03 9:52

Viharos erejű széllökéseket eredményez a kedden érkező, sarkvidéki légtömegek és a felettünk lévő, enyhe levegő keveredése. Északnyugaton másodfokú, másfelé elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Hétfőn az ország északkeleti felén (hozzávetőleg a Szombathely-Szeged vonaltól északkeletre) gyakran lesz erős a nyugati (északnyugati; nyugati; délnyugati) szél, amelyet többször is kísérhetnek viharos lökések. Közülük a legerősebbek síkvidéken 60-65 km/óra körül alakulnak, azonban a hegyekben természetesen ennél nagyobb sebességre lehet számítani. Estére mérséklődik a légmozgás.

Kedden nagy területen várhatóak viharos erősségű széllökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki viharos erősségű széllökések veszélye miatt Komárom-Esztergom, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékre, a keddi napra vonatkozóan. Nógrád megye kivételével a teljes országban viharos széllökésekre figyelmeztetnek kedden.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.