Öt megyében a legmagasabb fokú veszélyjelzés érvényes

2017. augusztus. 10 13:52

Holnap dél felől még rendkívül meleg léghullámok áramlanak a Kárpát-medence térségébe, így az ország nagy részén továbbra is magas fokú a figyelmeztetés a hőség miatt.

Holnap az ország nagy részén az érkező hidegfront előtt 27 fok feletti átlaghőmérséklet várható. Emiatt másodfokú figyelmeztetés érvényes az ország hét megyéjére. További öt megyében (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében) pedig 29 fok feletti középértékek várhatók, ezért ott a harmadfokú figyelmeztetés érvényes. A hidegfront hatására a nyugati és északi területeken már csak elsőfokú figyelmeztetés van. Az aktuális figyelmeztető előrejelzést és riasztást megtekinthetik  veszélyjelzés aloldalunkon.

Holnap délután a lehűlést okozó hidegfronthoz kapcsolódóan a Dunántúlon már több helyen lehetnek zivatarok, melyeket jégeső, akár 80-100 km/h-ás széllökés és intenzív csapadék kísérhet.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.