Péntek estétől visszatér a tartós, sűrű köd, figyelmeztetés érvényes

2022. december. 29 10:20

A magasabb légrétegekben egyre enyhébb léghullámok áramlanak fölénk, amely télen kedvez a tartós, sűrű ködmezők kialakulásának.

Péntek estig veszélyes időjárási jelenség még nem várható. Péntekre virradó éjszaka legfeljebb foltokban képződhet köd, amely napközben ritkul, illetve feloszlik. Péntek estétől már nagyobb területen lehet számítani kialakulására, ekkor tartósabb sűrű ködre legnagyobb esély északon, északkeleten mutatkozik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.