Piros figyelmeztetés érvényes a nagy eső miatt

2017. szeptember. 21 8:38

A mai nap időjárását a kelet felől fölénk helyeződött ciklon határozza meg, amelynek középpontja az Alföld felett található. Helyenként akár 50 milliméter csapadék is lehullhat.

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten gyakran viharos lesz, a legerősebb széllökések elérhetik a 70 km/órás sebességet, emiatt Fejér, Veszprém, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elsőfokú figyelmeztetés érvényes.. Az ország keleti felén nagy területen várható 20-40 mm csapadék, azonban helyenként akár 50-60 mm-t meghaladó eső is eshet. Az Alföldön emiatt többfelé másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig a piros, azaz legmagasabb fokú figyelmeztetést adták ki a tetemes mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális veszélyjelzési információkat és radarképet megtekinthetik nálunk.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.