Rekkenő hőségre és zivatarokra figyelmeztetnek

2021. július. 30 9:45

Ma főként a Dunántúlon, illetve az északi határvidéken fordulhat elő zivatar, északnyugaton felhőszakadás is lehet. Holnap már országszerte alkalmasak lesznek a feltételek zivatarok kialakulásához.

Délutántól a Dunántúlon (főként annak északnyugati részén és a Dunántúli-középhegységben), kisebb eséllyel az Északi-középhegységben, északi határvidéken néhol kialakulhat zivatar. Általában gyengébb intenzitású csapadékgócok várhatók, de nyugaton intenzív zivatarra is megfelelő feltételek adódnak felhőszakadással, jégesővel és 60-80 km/óra körüli szélrohammal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Zala, Somogy, Veszprém, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Felhőszakadásra figyelmeztetnek északnyugaton: Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyékben.

A középhőmérséklet általában 25, 26 fok felett, főleg az ország déli tájain több helyen 27, 28 fok körül alakul. Országszerte legalább elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt. Másodfokú figyelmeztetést adtak ki hőség miatt a fővárosra és Pest megyére, továbbá Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre pénteken.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hazánk teljes területén zivatar veszélyére figyelmeztetnek szombaton.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes holnap hőség miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Somogy, Fejér, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben. Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyékben másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt, míg Csongrád-Csanád megyére harmadfokú figyelmeztetést adtak ki.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek. A szél időnként megerősödik és csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.