Riasztás érvényes az érkező zivatarok miatt

2019. július. 13 9:36

Északnyugat felől megérkezett az a csapadékzóna, mely kiterjedt esőzést, néhol felhőszakadást eredményez hazánkban.

Szombaton napközben több helyen, éjfélig elszórtan valószínű zivatar az országban, ritkábban északnyugaton, környezetükben szélerősödés (50-70 km/óra), néhol (nagyobb eséllyel az ország délkeleti felében) felhőszakadás (30 milliméternél is több eső), illetve kis méretű jég előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki szombatra vonatkozóan a zivatarok kialakulásának veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Fejér, Komárom-Esztergom megyére. Továbbá elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok, valamint felhőszakadás miatt a teljes ország területén.

Vasárnap napközben a mainál kisebb számban, összességében szórványosan valószínű zivatar gyakrabban a középső és keleti területeken, de kisebb számban nyugaton is előfordulhat, lokálisan jelentősebb mennyiségű (20 milliméternél több) csapadékra azonban már csak délkeleten van esély, a többi, szombatihoz hasonló kísérőjelenség mellett.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes vasárnap a zivatarok kialakulásának veszélye miatt hazánk teljes területére vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.