Rossz látási viszonyokra figyelmeztetnek az északi megyékben

2022. december. 30 10:35

A főváros és az Északi-középhegység térségében nagy területen kell tartósan rossz látási viszonyokra számítani.

Péntek estig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Estétől nagyobb területen lehet számítani köd kialakulására, tartósabb sűrű ködre legnagyobb esély a főváros térségében, az Észak-Alföldön, illetve az Északi-középhegység térségében mutatkozik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Pest és Nógrád megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton napközben is korlátozottak maradhatnak a látási viszonyok az említett térségekben. Szombaton továbbra is figyelmeztetés érvényes Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Pest és Nógrád megyében a tartós, sűrű köd miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.