Rossz látási viszonyokra figyelmeztetnek hét megyében

2021. december. 13 14:00

Keddre virradó éjszaka a tartósan derült tájakon sűrű köd kialakulására kell számítani. Helyenként szitálás, ónos szitálás is előfordulhat.

A csapadékzóna lassan elhagyja a Tiszántúlt, addig még gyenge havazás, havaseső előfordulhat, de már érdemi hóréteg kialakulása nem várható. Az előttünk álló éjszaka kiváltképp az ország középső és alföldi, valamint északkeleti részein kedvezők a feltételek tartós, sűrű köd, zúzmarás köd képződéséhez. Kedd délelőtt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de az említett tájakon néhol makacsabb ködfoltok is maradhatnak. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Kedd hajnalban az északnyugati határ közelében gyenge, átmeneti jellegű ónos csapadék nem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki keddre Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a jelentősen romló látási viszonyok miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.