Rossz látási viszonyokra figyelmeztetnek négy megyében

2019. december. 18 22:26

Az ország északi, északkeleti részén a gyenge légmozgásnak köszönhetően a korábbi napokhoz képest nagyobb területen válnak kedvezővé a feltételek tartós, sűrű köd kialakulásához.

Csütörtökre virradó éjszaka tartós, sűrű köd képződésére főként az Északi-középhegység tágabb térségében és a főváros környékén lehet számítani, kisebb ködfoltok azonban másutt is kialakulhatnak az országban, erre nagyobb esély az Alpokalján és a Kisalföldön mutatkozik. Csütörtökön az északkeleti országrészben csak lassan javulnak majd a látási viszonyok, akár egész nap is megmaradhat a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a csütörtöki napra vonatkozóan a tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest és Heves megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.