Rossz látási viszonyokra figyelmeztetnek több megyében

2022. december. 24 11:06

Szombaton napközben átmenetileg kisebb területre húzódnak vissza a ködmezők, majd estétől a délnyugati és északkeleti megyékben ismét nagyobb területen kell megjelenésükre számítani.

Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében képződött köd szombaton napközben fokozatosan zsugorodik, azonban az esti óráktól északkeleten és délnyugaton ismét nagyobb területen képződhet köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Somogy és Zala megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap lassan és csak átmenetileg javulnak a látási viszonyok, emiatt figyelmeztetés érvényes Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Baranya, Zala és Somogy megyében. Vasárnapra virradó éjszaka folyamán északkeleten ónos szitálás előfordulhat.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.