Sok eső várható északkeleten, figyelmeztetés érvényes

2020. október. 01 11:18

A csütörtöki nap időjárását a hazánktól északkeletre örvénylő ciklon határozza meg, amely helyenként még nagy mennyiségű esőt okoz.

Az ország északkeleti részén (nagyjából a Miskolc-Debrecen vonaltól északkeletre) a 24 óra alatt lehulló csapadék összege eléri a 15-20 millimétert, sőt néhol meghaladja azt.  Péntekre virradó éjszaka nyugaton, északnyugaton foltokban köd képződhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre a nagy mennyiségű eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.