Sűrű köd képződik éjszaka, figyelmeztetés érvényes

2020. január. 01 13:23

Az éjszaka képződő köd helyenként tartósan is megmaradhat a csütörtöki nap folyamán, jelentősen rontva a látási viszonyokat.

Szerdán késő este sok helyen romlanak a látási viszonyok. Éjszaka elsősorban Észak-Magyarországon, az Alföldön, a délnyugati határvidéken, a Kisalföld nyugati részén sűrű köd, zúzmarás köd képződhet. Csütörtökön napközben átmenetileg teret veszít, illetve a leginkább az északi és keleti tájakra szorulhat vissza a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hat északkeleti megyére: Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.