Sűrű köd kialakulására figyelmeztetnek a fél országban

2019. november. 08 15:39

Napközben a legtöbb helyen javultak a látási viszonyok, de estétől ismét egyre több helyen kell sűrű köd kialakulására számítani az országban.

Az esti óráktól ismét egyre nagyobb területen romlanak a látási viszonyok, tartós, sűrű ködre főként a középső megyékben és az Alföldön van esély. Szombat délelőttig mindenütt fokozatosan megszűnik a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a jelentősen romló látási viszonyok miatt szombatra Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Tolna, Fejér, Hajdú-Bihar és Békés megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással a hétvégéig biztosan nem kell számolni. Fagyosak a reggelek és csúszósak lehetnek reggelre az utak. A lassú melegedés tovább folytatódik, de jelentős változás nem lesz. Fellélegezhetnek a frontérzékenyek. A hideg elpusztítja a kórokozókat, így kevesebb megfázásos tünet jelentkezhet. A borongós, párás idő kedvezőtlenül befolyásolja a hangulatot.

A légnyomás csökken.