Sűrű köd kialakulására figyelmeztetnek a fél országban

2019. november. 08 15:39

Napközben a legtöbb helyen javultak a látási viszonyok, de estétől ismét egyre több helyen kell sűrű köd kialakulására számítani az országban.

Az esti óráktól ismét egyre nagyobb területen romlanak a látási viszonyok, tartós, sűrű ködre főként a középső megyékben és az Alföldön van esély. Szombat délelőttig mindenütt fokozatosan megszűnik a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a jelentősen romló látási viszonyok miatt szombatra Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Tolna, Fejér, Hajdú-Bihar és Békés megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.