Sűrű köd kialakulására figyelmeztetnek északkeleten és nyugaton

2021. február. 19 11:05

Szombatra virradó éjszaka nagy területen kedvezővé válnak a feltételek sűrű köd kialakulásához, amely a délelőtti órákban csak lassan ritkul, illetve oszlik fel.

Pénteken késő délutántól, estétől az északi megyék fölé csapadékzóna érkezik, melyből elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az eső, zápor mellett hódara zápor, illetve átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat. Az intenzívebb csapadékú területeken átmenetileg átválthat havazásba is, az Aggteleki-hegységben és a Zempléni-hegységben lepel-5 centiméter friss hó is hullhat. A szombatra virradó éjszaka elhagyja a térséget a csapadékrendszer. Éjszaka a nyugati megyékben és a csapadék elvonultával az északkeleti tájakon tartós, sűrű köd képződhet (az Északi-középhegységben zúzmarás köd is), amely napközben fokozatosan emelkedik, ritkul. Ezzel párhuzamosan javulnak a látási viszonyok, de a legtöbb helyen szombaton napközben is borult, párás marad az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki sűrű köd kialakulásának veszélye miatt Vas, Zala, Somogy, Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Egy hidegfront hoz hidegebb levegőt a Kárpát-medencébe. A szél csillapodik és már nem csökkenti a hőérzetet. A nap is kisüt, ezért melegebbnek érezhetjük az időt. Érdemes kimozdulni a szabadba, sétálni, mozogni, hogy elkerüljük a tavaszi fáradtságot. Enyhülnek a kellemetlen tünetek.


A légnyomás alig változik.