Sűrű köd miatt érvényes figyelmeztetés

2019. november. 25 11:36

A mai reggelhez hasonlóan kedden is több helyen számíthatunk tartósan megmaradó, sűrű ködre, mely jelentősen rontja a látási viszonyokat.

A hétfő éjjel képződött köd a reggeli órákban az ország nagy részén feloszlik, azonban a Nyugat-Dunántúlon tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok. Estétől egyre több helyen ködössé válik a levegő – erre legnagyobb esély délnyugaton és délkeleten van.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt hétfőre vonatkozóan Vas és Zala megyére. Ezeken a területeken jelentősen romlanak a látási viszonyok (látástávolság pár száz méter).

Kedd reggelre a déli országrészben képződik sűrű köd. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt keddre vonatkozóan Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.