Sűrű köd nehezíti a közlekedést északkeleten

2020. január. 10 11:02

Északkeletre szorul vissza a tartósan ködös idő, mely itt akár egész nap kitarthat. Hajnalban egy hidegfrontnak köszönhetően megélénkül a szél, mely a legtöbb helyen véget vet a ködnek.

Az Északi-középhegység tágabb környezetében az éjszaka folyamán sűrű köd képződött, mely napközben lassan ritkul, a szélvédettebb északkeleti völgyekben akár egész nap is megmaradhat a köd. Az előttünk álló éjszaka főként az ország keleti harmadán és a nyugati délnyugati határvidék közelében ismételten többfelé képződhet köd, nagy területre kiterjedő, tartós sűrű köd azonban nem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd kialakulása miatt Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

A szombat hajnali órákra egy hidegfront éri el az országot, az ország keleti harmadának kivételével mindenütt megélénkül, megerősödik a légmozgás, így a reggeli órákra az északkeleti tájak kivételével gyorsan javulnak a látási viszonyok. Szombaton napközben az északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon erős lökések (50-60 km/óra) kísérhetik.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.