Sűrű köd rontja a látási viszonyokat csütörtökön

2022. február. 09 10:22

Északkeleten és délnyugaton sűrű köd nehezíti a közlekedést csütörtök reggel. Az északkeleti tájakon tartósabban is megmaradhat a köd.

Csütörtökre virradó éjszaka elsősorban Borsodban, Szabolcsban sűrű köd, zúzmarás köd képződhet. Kisebb foltokban az ország más részein is valószínű ködképződés, legjobb eséllyel délnyugaton. Északkeleten, Borsodban csak lassan javulnak a látási viszonyok napközben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.