Sűrű ködre és ónos esőre figyelmeztetnek

2021. február. 05 11:25

Pénteken, a késő délutáni, esti óráktól kezdődően nagy területen romlanak a látási viszonyok. Gyenge ónos esőre szombat estétől számíthatunk északon.

Pénteken napközben az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Délutántól, estétől fokozatosan romlanak a látási viszonyok, többfelé lehet tartós, sűrű köd kialakulására számítani, nagyobb területre kiterjedő sűrű ködre az északkeleti és délnyugati tájakon mutatkozik kisebb esély. A ködös területeken ködszitálás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, valamint Békés megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Szombatra virradó éjszaka az északkeleti területekre csapadékzóna érkezik, melyből az eső mellett havas eső, illetve az északkeleti határvidéken vizes, tapadó hó (lepel – 2 centiméter) hullhat. Szombat estétől újabb, gyenge intenzitású csapadékzóna érkezik, amelyből az Északi-középhegység térségében gyenge ónos esőre (néhány tized milliméter) lehet számítani.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombaton tartós, sűrű köd miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, valamint Békés megyében. Ónos esőre Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében figyelmeztetnek.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.