Sűrű ködre figyelmeztetnek a délnyugati és északkeleti megyékben

2022. november. 20 10:15

Vasárnap napközben egyre több helyen felszakadozik a felhőzet, ezért estétől több helyen kell sűrű köd kialakulására számítani.

Vasárnap napközben veszélyes időjárási jelenség nem várható. Estétől egyre nagyobb területen (elsősorban nyugaton, délnyugaton és északkeleten) képződhet tartós sűrű köd. A látási viszonyok hétfőn napközben fokozatosan javulnak. Északkeleten a ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, zúzmara nem kizárt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd miatt Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.