Sűrű ködre figyelmeztetnek az egész országban

2020. január. 15 12:14

Szerdán a Dunántúlon és északkeleten helyenként felszakadozik a ködtakaró, majd hamarosan országszerte ismét visszazárul a felhőzet.

Sűrű, zúzmarás köd, hószállingózás, szemcsés hó és ónos szitálás továbbra is előfordul az országban. Szerdán a Dunántúlon és a keleti határ mentén felszakadozhat a köd és a rétegfelhőzet. A látási viszonyokban kisebb-nagyobb mértékű javulásra a borult, ködös tájakon is számítani lehet.

Csütörtökön a felhőzet felszakadozása nem valószínű, jobbára zárt felhőzet lesz párássággal és köddel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hazánk egész területére figyelmeztetést adott ki a sűrű köd miatt a szerdai és csütörtöki napra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.