Sűrű ködre figyelmeztetnek az ország nagy részén

2019. december. 04 10:14

Lassan északnyugatra is megérkezik a ködös idő. Csütörtökön az alacsonyszintű rétegfelhőzet és a ködfoltok egy része helyenként egész nap megmarad. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az elkövetkező időszakban nagy területen borult, ködös időre számíthatunk. A most még derült nyugati, északnyugati területeket is idővel egyre inkább beboríthatja az alacsony szintű rétegfelhőzet. A borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt a Dunántúl nyugati felét kivéve a teljes országra, szerdára vonatkozóan.

Síkvidéken a látási viszonyok nagyobb területen javulhatnak csütörtökre, tartósabban rossz látási viszonyok az ország északkeleti harmadában, illetve általában a hegyvidéki területeken lehetnek. Erősebb zúzmara képződés a hegyvidéki területeken valószínű. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hét keleti, északkeleti megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A nap második felében hidegfront érkezik. Felszakad a felhőzet és kitisztul az idő. A levegő is felfrissül a megerősödő szél miatt, ami kisōpri a szennyezett levegőt. Kellemetlen tünetek, akár fejfájás is kialakulhat.

A légnyomás csökken, majd eléri mélypontját.