Sűrű ködre figyelmeztetnek az ország nagy részén

2019. december. 04 10:14

Lassan északnyugatra is megérkezik a ködös idő. Csütörtökön az alacsonyszintű rétegfelhőzet és a ködfoltok egy része helyenként egész nap megmarad. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az elkövetkező időszakban nagy területen borult, ködös időre számíthatunk. A most még derült nyugati, északnyugati területeket is idővel egyre inkább beboríthatja az alacsony szintű rétegfelhőzet. A borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt a Dunántúl nyugati felét kivéve a teljes országra, szerdára vonatkozóan.

Síkvidéken a látási viszonyok nagyobb területen javulhatnak csütörtökre, tartósabban rossz látási viszonyok az ország északkeleti harmadában, illetve általában a hegyvidéki területeken lehetnek. Erősebb zúzmara képződés a hegyvidéki területeken valószínű. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hét keleti, északkeleti megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.