Sűrű ködre figyelmeztetnek hazánk északi tájain

2023. január. 01 12:51

Az ország északi megyéiben köddel indulnak a reggelek, mely napközben csak lassan oszlik fel. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma napközben az Északi-középhegység tágabb térségében, valamint a fővárosban és környékén csak lassan javulnak a látási viszonyok. Naplemente után az ország északi megyéiben kiterjedtebb területen számíthatunk köd kialakulására, amely hétfőn napközben alapvetően zsugorodik, de néhol, főleg az Északi-középhegység térségében tartósan is megmaradhat, majd napnyugtát követően ismét terjeszkedni kezdhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá az északi megyékre: Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Vas megyékre vasárnap.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Vas megyékben hétfőn.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.