Sűrű ködre figyelmeztetnek hazánk keleti megyéiben

2022. január. 01 11:38

Északkeleten egész nap megmaradhat a köd, majd az esti óráktól a keleti országrészben egyre nagyobb területen ismét romlanak a látási viszonyok.

Elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében napközben is tartósabban megmaradhat a köd.

Délutánig az északnyugati szelet Sopron környékén, valamint a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő tájain időnként viharos (65-75 km/óra) lökések kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Éjszaka ismét többfelé romlani fognak a látási viszonyok, vasárnap főként az ország északkeleti harmadán kell számítani tartósan ködös területekre.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben vasárnap.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentheti a pollenterhelést.

A légnyomás emelkedik.