Sűrű ködre figyelmeztetnek keleten

2022. december. 02 11:24

Péntek késő estétől sűrű köd képződhet a délkeleti, keleti tájakon. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az észak felé fejlődő csapadékrendszerben az Alpokalja, Dunántúli-középhegység, Dunazug-hegyvidék, Börzsöny térségében szombat kora estig a havas eső mellett gyenge havazás is várható. A magasabban fekvő területeken pár centiméter vizes, tapadó hóréteg valószínű, míg síkvidéken inkább csak átmeneti lepel fordulhat elő. Az Északi-középhegység tájain, Borsod északi részén szintén megmaradhat kevés hó a délutáni, esti órákban, majd a csapadék éjszaka itt is várhatóan megszűnik.

Szombat reggel a nyugati határvidéken lehetséges még átmeneti vegyes formájú csapadék, jelentéktelen mennyiségben. A hegyvidéki tájakon korlátozott látási viszonyokra, ködre lehet számítani, a magasabb helyeken átmeneti zúzmarás köd, esetleg ónos szitálás is előfordulhat.

Szombatra virradó éjszaka a Dél-Alföldön, Tiszántúlon sűrű köd képződhet, mely napközben fokozatosan felszakad.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Békés, Csongrád-Csanád és Hajdú-Bihar megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.