Sűrű ködre figyelmeztetnek tíz megyében

2023. január. 06 10:26

Térségünk fölé enyhe levegő áramlik, amely a következő napokban ismét egyre nagyobb területen kedvező feltételeket biztosít sűrű köd kialakulásához.

A péntek esti óráktól elsősorban a nyugati, délnyugati országrészben, majd szombatra virradóan az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön kiterjedt, sűrű köd alakulhat ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Somogy, Vas és Zala megyére pénteken.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton napközben a nyugati és északkeleti megyékben tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok, a köd és rétegfelhőzet további tájakra terjedhet ki. Szombat estétől pedig még nagyobb területen számíthatunk köd kialakulására. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Szombaton Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében érvényes figyelmeztetés a várhatón rossz látási viszonyok miatt.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.