Sűrű, zúzmarás köd miatt adtak ki figyelmeztetést

2018. december. 16 22:12

Az átvonult ciklon után az ország középső területein kiderült az ég, a hófelszín felett gyors ködképződésre kell számítani.

Hétfőre virradó éjszaka leginkább az ország középső területein több helyen is sűrű, zúzmarás köd képződhet. Délelőttre javulnak a látási viszonyok. Az éjszaka első felében a Szatmári-síkság térségében is fokozatosan megszűnik a havazás. Hétfőn a délutáni, késő délutáni óráktól főként a keleti határvidéken ismét lehet számítani hószállingózásra, gyenge havazásra lepel – 2 centiméter friss hóréteggel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat középső megyére figyelmeztetést adott ki a sűrű, zúzmarás köd miatt hétfőre vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.