Sűrű, zúzmarás ködre figyelmeztetnek az Alföldön

2022. január. 09 9:36

Vasárnap délelőtt az Alföldön még több helyen kell sűrű, zúzmarás ködre számítani, majd a déli óráktól javulnak a látási viszonyok.

Az Alföldön vasárnap reggel, délelőtt helyenként gyenge hószállingózás, esetleg néhol ónos szitálás előfordulhat. Főként a középső országrészben, illetve a Tisza vonala környékén délelőttig sűrű, zúzmarás köd előfordul. A késő délelőtti, déli óráktól a Dunántúl nyugati felén gyenge havazás, havas eső valószínű, de csak helyenként alakulhat ki lepel-1 centiméteres hóréteg. Alpokalja térségében délután, este csekély valószínűséggel ónos eső, fagyott eső is lehet, minimális mennyiségben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek.A viharossá fokozódó szél csökkenti a hőérzetet az északi országrészben.

A légnyomás csökken, majd nőni kezd.