Sűrű, zúzmarás ködre figyelmeztetnek az Alföldön

2022. január. 09 9:36

Vasárnap délelőtt az Alföldön még több helyen kell sűrű, zúzmarás ködre számítani, majd a déli óráktól javulnak a látási viszonyok.

Az Alföldön vasárnap reggel, délelőtt helyenként gyenge hószállingózás, esetleg néhol ónos szitálás előfordulhat. Főként a középső országrészben, illetve a Tisza vonala környékén délelőttig sűrű, zúzmarás köd előfordul. A késő délelőtti, déli óráktól a Dunántúl nyugati felén gyenge havazás, havas eső valószínű, de csak helyenként alakulhat ki lepel-1 centiméteres hóréteg. Alpokalja térségében délután, este csekély valószínűséggel ónos eső, fagyott eső is lehet, minimális mennyiségben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.