Sűrű, zúzmarás ködre figyelmeztetnek az Alföldön

2022. január. 09 9:36

Vasárnap délelőtt az Alföldön még több helyen kell sűrű, zúzmarás ködre számítani, majd a déli óráktól javulnak a látási viszonyok.

Az Alföldön vasárnap reggel, délelőtt helyenként gyenge hószállingózás, esetleg néhol ónos szitálás előfordulhat. Főként a középső országrészben, illetve a Tisza vonala környékén délelőttig sűrű, zúzmarás köd előfordul. A késő délelőtti, déli óráktól a Dunántúl nyugati felén gyenge havazás, havas eső valószínű, de csak helyenként alakulhat ki lepel-1 centiméteres hóréteg. Alpokalja térségében délután, este csekély valószínűséggel ónos eső, fagyott eső is lehet, minimális mennyiségben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.