Szerdán a zivatarok, csütörtökön a sűrű köd miatt érvényes figyelmeztetés

2019. október. 16 11:13

Szerdán az átvonuló hidegfront hatására még zivatarok is kialakulhatnak, majd csütörtökre megnyugszik időjárásunk, ezzel együtt viszont ismét erősödik a ködhajlam.

Szerdán a kora délutáni délutáni órákig egy-egy zivatar nyugaton kialakulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Zala megyére a zivatarok kialakulásának veszélye miatt a szerdai napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az előttünk álló éjszaka főként északon (legfőképp az Északi-középhegység, valamint az Észak-Dunántúl területén) köd képződik, amely csütörtökön délelőtt tartósan korlátozza a látásviszonyokat. A sűrű köd várható kialakulása miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében érvényes figyelmeztetés csütörtökre vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Az ország keleti felében hullámzik egy frontálzóna. Figyelmetlenség, reakció idő növekedés jelentkezhet, amitől több baleset lehet az utakon. Az ízületi panaszok felerősödnek. Érdemes reggel átmozgatni a fájó végtagokat.
Migrénes fejfájás is előfordulhat. Többfelé megélénkül a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.