Szinte az egész országban a nagy hőségre figyelmeztetnek

2017. augusztus. 18 10:10

Tovább fokozódik a hőség, emiatt az OMSZ még nagyobb területre adott ki elsőfokú figyelmeztetést, a nagy melegre tekintettel.

Ma és holnap is kánikulára számíthatunk hazánkban. A maximumhőmérséklet ma több helyen megközelíti, holnap délután az Alföld délkeleti részén meg is haladja a 35 fokot. Ennek megfelelően három északi megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg) kivételével mára az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú hőség figyelmeztetést adott ki. A középhőmérséklet a sárgával jelölt területeken várhatóan meghaladja a 25 fokot.

Holnapra annyit változik az időjárási helyzet, hogy az érkező hidegfront hatására a Dunántúl északi és nyugati területeire délután megérkezik a hűvösebb levegő, így arrafelé már 25 fok alatti átlaghőmérséklet valószínű. Az aktuális veszélyjelzési információkat folyamatosan megtalálhatják nálunk.

A hidegfront vasárnapra már az egész országban meghozza a lehűlést, így megszűnik a hőség.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.