Szinte az egész országban viharos szélrohamokra figyelmeztetnek

2019. január. 15 7:08

A hétfőihez hasonló, szeles napra számíthatunk ma is. A viharos erejű széllökések alól csak az északkeleti megyékben élők kapnak felmentést.

Kedden napközben az északnyugati szelet a délnyugati határszél, valamint az északkeleti megyék kivételével ismét többfelé viharos (60-85 km/óra) lökések kísérik. Egy-egy helyen 85 km/óra fölötti széllökés is lehet. A hegyvidéki területeken azonban 90, esetleg 100 km/óra feletti széllökések is lehetnek. Kedden a nap második felében főként az ország északi felében, azon belül is leginkább északkeleten lehet kisebb havazás (helyenként lepel – 2, 3 centiméter). Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizenhat megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre vonatkozóan a várhatóan viharos erejű széllökések miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.