Szinte országszerte sűrű ködre figyelmeztetnek

2021. december. 29 11:08

Az esti óráktól kezdődően nagy területen romlanak a látási viszonyok, három nyugati megye kivételével tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség ma estig nem várható.

Estétől nagy területen romlanak a látásviszonyok, legkisebb valószínűséggel az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki tartós, sűrű köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt három nyugati megye kivételével hazánk teljes területére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az éjszakai órákban, illetve holnap napközben északkeleten (főként Borsodban) ónos szitálásra, estétől gyenge ónos esőre is számítani kell. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön ónos eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.