Szinte országszerte sűrű ködre figyelmeztetnek

2021. december. 29 11:08

Az esti óráktól kezdődően nagy területen romlanak a látási viszonyok, három nyugati megye kivételével tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség ma estig nem várható.

Estétől nagy területen romlanak a látásviszonyok, legkisebb valószínűséggel az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki tartós, sűrű köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt három nyugati megye kivételével hazánk teljes területére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az éjszakai órákban, illetve holnap napközben északkeleten (főként Borsodban) ónos szitálásra, estétől gyenge ónos esőre is számítani kell. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön ónos eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.