Szombaton még nagyobb területen figyelmeztetnek sűrű köd kialakulására

2018. november. 09 10:12

A nyugodt, változatlan időjárási körülmények és az egyre alacsonyabb napállás következtében még nagyobb területen valószínű sűrű köd kialakulása az országban.

Pénteken napközben általában javulnak a látási viszonyok, de északkeleten és a nyugati határ mentén tartósan ködös lehet a levegő. Éjjel újabb helyeken képződik köd, sűrű köd nagyobb eséllyel a nyugati határnál és az ország északkeleti harmadán. Szombat napközben ismét csökken a köddel borított területek aránya, majd estétől ismét növekszik. Szombaton napközben elsősorban északkeleten lehet nagy területet érintő tartós köd. Éjjel és reggel a fagypont alatti, ködös területeken nem lehet kizárni ónos ködszitálást. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a jelentősen romló látási viszonyok miatt hat északkeleti és két nyugati megyére figyelmeztetést adott ki a szombati napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.