Tartós köd kialakulására figyelmeztetnek az északkeleti megyékben

2018. november. 08 10:32

Az időjárási helyzet továbbra is kedvez a köd kialakulásához. Főként északkeleten tartósabb ködmezők kialakulására kell számítani pénteken.

Északkeleten és a Dunántúlon is a korábbi napokhoz képest több helyen kell köd kialakulására számítani péntekre virradó éjszaka. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Pénteken délelőtt elsősorban északkeleten maradhat meg tartósabban a köd. A nyugati megyékben a délelőtti órákban felszálló ködből nagy területen összefüggő felhőréteg képződik, amelyből helyenként szitálás is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a jelentősen romló látási viszonyok miatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre figyelmeztetést adott ki a pénteki napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.