Tartós köd kialakulására figyelmeztetnek az északkeleti megyékben

2018. november. 08 10:32

Az időjárási helyzet továbbra is kedvez a köd kialakulásához. Főként északkeleten tartósabb ködmezők kialakulására kell számítani pénteken.

Északkeleten és a Dunántúlon is a korábbi napokhoz képest több helyen kell köd kialakulására számítani péntekre virradó éjszaka. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Pénteken délelőtt elsősorban északkeleten maradhat meg tartósabban a köd. A nyugati megyékben a délelőtti órákban felszálló ködből nagy területen összefüggő felhőréteg képződik, amelyből helyenként szitálás is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a jelentősen romló látási viszonyok miatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre figyelmeztetést adott ki a pénteki napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az esti órákban észak felől egy hidegfront érte el hazánkat, minek hatására lehűl az idő. A front az érzékenyebbeknél fáradtság és tompaság érzést okozhat. Görcsös, migrénes fejfájás is előfordulhat. A megerősödő szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. A tiszafafélék, a juhar, valamint a nyár pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet.
A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.