Tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek két északkeleti és két nyugati megyében

2022. február. 10 11:18

Csütörtökön északkeleten maradhatnak tartósabban ködös tájak, majd péntek hajnalban ismét több helyen képződik sűrű köd északkeleten és immár nyugaton is.

Az északkeleten képződött sűrű köd napközben csak lassan oszlik fel, kiváltképp Borsodban csak lassan javulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Péntekre virradóan újfent lehet tartós, sűrű ködre számítani, az északkeleti területek mellett már a nyugati megyékben is. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás nem kizárt. Péntek délelőtt mindenhol javulnak a látási viszonyok.

Péntek kora délutántól az Észak-Dunántúl magasabban fekvő területein és a Balaton környezetében viharos (~60-75 km/órás) széllökések előfordulhatnak.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes pénteken Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyékben tartós, sűrű köd miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.