Tizenkét megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt

2022. augusztus. 17 11:18

Anticiklon alakítja időjárásunkat, döntően napos időre számíthatunk. A hőség tovább fokozódik a következő napokban.

Szerdán az északkeleti határvidéken (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék térsége) kis eséllyel előfordulhat zivatar. Szerdán már az ország nagyobb részén 25, a Dél-Alföldön helyenként 27 fok körül valószínű a napi középhőmérséklet. Szerdán elsőfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. Másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön tovább fokozódik a hőség, a nyugati és az északkeleti megyékben 25 fok felett, másutt az országban 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Csütörtökön már az egész országban legalább elsőfokú figyelmeztetés érvényes, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád megyére viszont már másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.