Tizennégy megyében hófúvásra figyelmeztetnek

2019. január. 12 7:56

Több helyen megerősödik a szél, amely kisebb hófúvásokat okozhat. Késő délelőttől az emelkedő hőmérséklet hatására az ország nagy részén megszűnnek a hófúvások.

Kiterjedt havazás egyre inkább már csak az ország keleti harmadán valószínű (lepel – 2 centiméter), másutt elszórtan lehet vegyes csapadék. Halmazállapot váltás előbb a Dunántúlon, majd napközben az ország legnagyobb részén (kivéve Északi-középhegység és Tiszántúl) valószínű, ekkor az eső, havas eső mellett átmeneti gyenge ónos eső sem zárható ki. A többfelé megerősödő nyugati, északnyugati szél (a hó állagától függően) gyenge hófúvást okozhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizennégy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra vonatkozóan a hófúvások veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az esti órákban észak felől egy hidegfront érte el hazánkat, minek hatására lehűl az idő. A front az érzékenyebbeknél fáradtság és tompaság érzést okozhat. Görcsös, migrénes fejfájás is előfordulhat. A megerősödő szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. A tiszafafélék, a juhar, valamint a nyár pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet.
A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.