Tizennégy megyében hófúvásra figyelmeztetnek

2019. január. 12 7:56

Több helyen megerősödik a szél, amely kisebb hófúvásokat okozhat. Késő délelőttől az emelkedő hőmérséklet hatására az ország nagy részén megszűnnek a hófúvások.

Kiterjedt havazás egyre inkább már csak az ország keleti harmadán valószínű (lepel – 2 centiméter), másutt elszórtan lehet vegyes csapadék. Halmazállapot váltás előbb a Dunántúlon, majd napközben az ország legnagyobb részén (kivéve Északi-középhegység és Tiszántúl) valószínű, ekkor az eső, havas eső mellett átmeneti gyenge ónos eső sem zárható ki. A többfelé megerősödő nyugati, északnyugati szél (a hó állagától függően) gyenge hófúvást okozhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizennégy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra vonatkozóan a hófúvások veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A délutáni órákban észak, északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat. Többeknél előfordulhat migrénes fejfájás, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás. A front előtt azonban még az ország legnagyobb részén ismét hőségre számíthatunk. A nagy meleg megviseli a szervezetet, ezért igyanak megfelelő mennyiségű alkoholmentes folyadékot! A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas tartományban alakul.
Erős lesz az UV sugárzás, könnyen le lehet égni.
A légnyomás délutántól emelkedik.