Több centiméteres hóréteg is kialakulhat északkeleten

2023. április. 05 14:26

Csütörtökön, a délelőtti órákban csapadékzóna éri el hazánkat északkelet felől. Főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és környezetében hóra válthat a csapadék.

Szerdán kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Csütörtökön délelőtt északkelet felől egy tőlünk keletre elhelyezkedő ciklon csapadékzónája éri el az országot, melynek hatására az északkeleti országrészben változó intenzitású havazás valószínű egészen péntek reggelig. Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében (illetve Hajdú-Bihar megye északkeleti részén, valamint a Bodrogközben) több centiméteres, egyes forgatókönyvek alapján akár síkvidéken is 5 centimétert meghaladó friss, olvadozó hóréteg összejöhet péntek reggelig. A Zempléni-hegységben 10 centimétert meghaladó mennyiség is összegyűlhet.

A fagypont körüli hőmérséklet miatt a várható hómennyiség előrejelzése jelentős bizonytalansággal terhelt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.