Több helyen kell hófúvásra számítani

2018. március. 19 10:42

Hétfőn és kedden változékonyan alakul időjárásunk. Főként délen és keleten számottevő havazásra is számítani kell. Kedden nagy területen várható hófúvás.

Hétfőn napközben összességében több helyen valószínű hószállingózás, havazás, majd estétől egyre inkább a Dunától keletre eshet a hó. Északkeleten (főként a Bodrogközben) és nyugaton az élénk északi, északkeleti szél többnyire gyenge hófúvást okozhat.

Kedd reggelig a legnagyobb csapadékmennyiség az Alföld délkeleti, keleti felén valószínű, ott általában 3-10, néhol akár 10 centimétert meghaladó friss hó hullhat. Ennek a jelentős része az éjszakai órákban várható.

Kedd napközben az északkeleti, keleti megyékben számíthatunk további kisebb havazásra (lepel-3 centiméter). Napközben a hó olvadhat. Kedden a megerősödő északnyugati szél a Dunántúlon már nagyobb területen hordhatja gyengén a havat.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.