Több megyében viharos széllökésekre figyelmeztetnek

2023. január. 31 9:39

Késő délutánig még hazánk nagyobb részén erős, több helyen viharos szélre kell számítani egy hidegfrontnak köszönhetően. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Délutánig a Dunántúl északi és keleti felén az északnyugati szelet nagy területen kísérhetik 70 km/óra körüli, a Dunántúli-középhegység magasabb részein 80 km/órát elérő, esetleg azt meghaladó széllökések. Késő délutántól fokozatosan veszít erejéből a szél.

Kedden napközben a Dunántúlon kialakuló záporok, hózáporok kis eséllyel bedörrenhetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erősségű széllökések miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém megyére, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.