Több megyében viharos szélre figyelmeztetnek

2021. április. 14 10:05

A Dunántúlon és északkeleten a szerdai nap is erős széllel, sokszor viharos széllökésekkel telik. A legerősebb széllökések 60-75 km/óra körül alakulnak. Estére jelentősen csillapodik a légmozgás.

A Dunántúlon és az északkeleti országrészben (Zemplén, Bodrogköz, Nyírség) az északi szelet kísérő legerősebb lökések 60-75 km/óra körül alakulnak. Estére veszít erejéből a szél, majd csütörtökön napközben a Dunántúlon, Duna-Tisza közén ismét felerősödik, de csak helyenként valószínű viharos fokozatot elérő széllökés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a szerdai napra vonatkozóan.

Szerdán délelőtt a Dunántúlon északnyugat felől fokozatosan visszaszorul a csapadék, így a Bakonyban már érdemi mennyiségű további havazás nem várható. A Mecsekben késő délutánig még kitarthat a havazás, így ott 5 centimétert meghaladó friss hó is hullhat. A Dunazug-hegyvidéken, illetve a Börzsöny, Mátra térségében napközben 500 méter felett még pár centiméter hó valószínű. Éjszaka az Északi-középhegységben valószínű további gyenge havazás, illetve északkeleten és a Tiszántúl északi részén is lehet az eső mellett havas eső, hó, de megmaradó hó nem valószínű.

Csütörtök napközben a záporosabb csapadékgócokból csak a hegyvidéki területek legmagasabb részeire korlátozódóan maradhat meg kevés hó.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.