Több megyében zivatar veszélyére figyelmeztetnek

2021. április. 02 11:00

A kora délutáni órákban ismét több megyében kialakulhatnak zivatarok, ezúttal a Zabar-Hódmezővásárhely tengely szélesebb környezetében. Zivatar környezetében viharos széllökés is előfordulhat.

Pénteken a kora délutáni órákban hozzávetőleg a Zabar-Hódmezővásárhely széles sávban, szombaton pedig az északi megyékben (elsősorban Kisalföldön, illetve az Északi-középhegység egyes tájain) a záporok mellett néhol nem lehet kizárni zivatar kialakulását.

Szombaton a Dunántúlon az északnyugati szelet viharos (60-65 km/óra) széllökések is kísérhetik. A szél az esti órákra fokozatosan veszít erejéből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombaton zivatar kialakulásának veszélye miatt Nógrád, Heves és Győr-Moson-Sopron megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.