Több megyében zivatarra figyelmeztetnek

2022. augusztus. 14 11:02

Ma napközben még helyenként jelentkezhet zivatar hazánk területén. Hétfőn északkeleten válnak alkalmassá a feltételek zivatar létrejöttéhez, délkeleten pedig már megkezdődik az újabb hőségperiódus.

Ma estig valamivel jobb eséllyel északnyugaton, illetve az Északi-középhegységben és a Dél-Alföldön helyenként valószínű zivatar kialakulása. Éjjel megnyugszik a légkör.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfő délután legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve északnyugaton nyílik esély helyenként zivatar kialakulására. A zivatarokat átmeneti intenzív csapadék, kisebb méretű jég, egy-egy helyen 60 km/óra feletti szél kísérheti.

Zivatarra figyelmeztetnek hétfőn Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyékben.

Hőségre figyelmeztetnek hétfőn Békés és Csongrád-Csanád megyékben.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.