Újabb havazásra, ónos esőre figyelmeztetnek

2018. február. 07 13:36

A felettünk örvénylő mediterrán ciklon újabb csapadékhulláma éri el hazánkat, amelyből nyugaton havazás, másutt eső várható. Északkeleten ónos esőre figyelmeztetnek.

Éjjel a Nyugat-Dunántúlon újabb havazás kezdődik általában 1-10 centiméter közötti friss hóréteg becsülhető, de főként Zalában és tágabb térségében – jelentős bizonytalanság mellett – helyenként akár 10-15 centimétert meghaladó tapadó hó is hullhat. Az OMSZ Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható jelentős mennyiségű hó miatt.

Másutt jellemzően eső, havas eső valószínű, néhol átmenetileg ónos eső sem kizárt. Csütörtök napközben fokozatosan gyengül a csapadék, a hó olvadni fog.

Éjjel és csütörtök reggel főként az Alföld északi harmadán és az Északi-középhegység térségében lehet átmenetileg ónos csapadék. Csütörtökre Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú figyelmeztetés érvényes az ónos esőre vonatkozóan.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.