Viharos szél kíséri az enyhülést

2019. február. 09 11:17

A hétfőn érkező hidegfront előtt erős délnyugati áramlással érkezik hozzánk az enyhe levegő, amely a nyugati tájakon viharos erejű széllökésekkel jár együtt.

Szombaton napközben a köd mindenütt feloszlik, majd az előttünk álló éjszaka helyenként ismét sűrű ködfoltok képződhetnek, amelyek vasárnap napközben megszűnnek. A ködös területeken jelentéktelen szitálás, ónos szitálás, illetve hószállingózás néhol előfordulhat. Vasárnap késő délelőttől éjfélig a Dunántúl nyugati felében a délnyugati szelet helyenként és időszakosan viharos (60-75 km/óra) széllökések kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Somogy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt vasárnapra vonatkozóan.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás nem terheli a mai napon szervezetünket, viszont a kánikula ismét fokozódik. Ügyeljünk, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább emelkedik, országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakul. Magas szintet érhet el többfelé a csalánfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja is.

A légnyomás csökken.