Viharos szél kíséri az enyhülést

2019. február. 09 11:17

A hétfőn érkező hidegfront előtt erős délnyugati áramlással érkezik hozzánk az enyhe levegő, amely a nyugati tájakon viharos erejű széllökésekkel jár együtt.

Szombaton napközben a köd mindenütt feloszlik, majd az előttünk álló éjszaka helyenként ismét sűrű ködfoltok képződhetnek, amelyek vasárnap napközben megszűnnek. A ködös területeken jelentéktelen szitálás, ónos szitálás, illetve hószállingózás néhol előfordulhat. Vasárnap késő délelőttől éjfélig a Dunántúl nyugati felében a délnyugati szelet helyenként és időszakosan viharos (60-75 km/óra) széllökések kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Somogy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt vasárnapra vonatkozóan.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem érvényesül fronthatás, így szervezetünk kicsit megpihenhet. Kellemetlen panaszokra sem kell számítani egészen csütörtökig. A nap is kisüt. Érdemes a szabadban élvezni a napsütést a jó időt és feltöltődni a napsugarakkal. A gyenge légmozgás miatt romlik a levegő minősége a nagyvárosokban.
A légnyomás csökken.