Viharos széllel érkezik a hidegfront

2019. október. 09 11:01

Szerda este északnyugat felől hidegfront éri el térségünket, mely pár milliméter esőt is hoz az éjszakai, csütörtök reggeli órákban.

Késő este a Dunántúl északi felén viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. A legerősebb széllökések 60-75 km/óra között lehetnek, de a magasabban fekvő helyeken egy-egy 75 km/óra feletti széllökés is előfordulhat. Hajnalra mérséklődik a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megyékre a viharos erejű széllökések veszélye miatt a szerdai napra vonatkozóan.

Csütörtök délután északnyugaton egy-egy gyenge zivatar kialakulása nem zárható ki. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön Győr-Moson-Sopron megyében zivatar kialakulásának lehetősége miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön és a nyugati határszélen tartósan megmaradhat a köd, ami nehezíti a közlekedést. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.