Viharos széllel érkezik a hidegfront

2019. október. 09 11:01

Szerda este északnyugat felől hidegfront éri el térségünket, mely pár milliméter esőt is hoz az éjszakai, csütörtök reggeli órákban.

Késő este a Dunántúl északi felén viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. A legerősebb széllökések 60-75 km/óra között lehetnek, de a magasabban fekvő helyeken egy-egy 75 km/óra feletti széllökés is előfordulhat. Hajnalra mérséklődik a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megyékre a viharos erejű széllökések veszélye miatt a szerdai napra vonatkozóan.

Csütörtök délután északnyugaton egy-egy gyenge zivatar kialakulása nem zárható ki. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön Győr-Moson-Sopron megyében zivatar kialakulásának lehetősége miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással a hétvégéig biztosan nem kell számolni. Fagyosak a reggelek és csúszósak lehetnek reggelre az utak. A lassú melegedés tovább folytatódik, de jelentős változás nem lesz. Fellélegezhetnek a frontérzékenyek. A hideg elpusztítja a kórokozókat, így kevesebb megfázásos tünet jelentkezhet. A borongós, párás idő kedvezőtlenül befolyásolja a hangulatot.

A légnyomás csökken.