Viharos széllel kísért zivatarok lehetnek hét keleti megyében

2020. május. 04 12:08

A kedden átvonuló hidegfront hatására a keleti országrészben nagyobb területen kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Kedden napközben az Északi-középhegységben és az Alföld keleti felén alakulhatnak ki zivatarok, melyeket viharos (60-65 km/órát meghaladó) széllökések és apró szemű jég kísérhet. Kedden az északi megyékben, elsősorban a magasabban fekvő területeken viharos erejű (60 km/órát meghaladó) széllökések zivatartól függetlenül is előfordulhatnak.

Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében érvényes figyelmeztetés keddre vonatkozóan, a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.