Viharos széllökésekre figyelmeztetnek tizenegy megyében

2023. március. 15 8:45

Hazánk felett egy hidegfront húzódik, amelynek hatására a Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben nagy területen kell viharos erejű széllökésekre számítani.

Szerdán kiemelten a Dunántúlon, majd északkeleten is elérhetik a legerősebb széllökések a 60-75 km/órát, de helyenként 80 km/óra körüli széllökés sem kizárt. Estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Reggeltől az Északi-középhegység hegyvidéki területein, majd késő délutántól az ország keleti harmadában helyenként síkvidéken is az esőt havas eső, havazás váltja fel. Síkvidéken megmaradó hótakaró nem valószínű, azonban az Északi-középhegységben 400-500 méter felett megmaradhat a hó, a magasabb csúcsokon (Mátra, Bükk, Zempléni-hegység) akár 10-15 centiméteres olvadozó hóréteg is összejöhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos szél veszélye miatt a szerdai napra vonatkozóan Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Tolna, Zala, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Meghozta a lehűlést viharos széllel a front. A frontérzékenyek továbbra is kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. A légmozgás csillapodik és már nem csökkenti a hőérzetet. Felszakadozik a felhőzet.

A légnyomás csökken.