Viharos szélre figyelmeztetnek több megyében

2022. január. 14 11:10

Megerősödik a szél pénteken, a főváros térségében és a Dunántúl északi területein viharos széllökések is előfordulhatnak. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Pénteken az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb térségében megerősödik az északnyugati szél, amelyet helyenként viharos (~60-75 km/órás) lökések is kísérhetnek. Szombatra virradó éjszaka fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

Ma napközben az északkeleti országrészben gyenge intenzitású ónos szitálásra kell számítani, majd ezt követően estétől jelentéktelen mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet (néhol kis mennyiségű ónos eső sem kizárt).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erősségű széllökések miatt Budapestre és Pest megyére, tovább Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.